- DEKORÁCIA NA HROB
- Hojdacie kone
- Kryt na stojan
- Vtáčie kŕmidlá
- VÁNOČNÍ DOMČEKY
- Vtáčie búdky
- Anjeli, nežné sošky
- Aróma lampy
- Buddha soška
- Bytový textil
- COSTA NOVA Portugal
- České drevené dekorácie
- Dekorácie do bytu
- Dekorácia do bytu - RETRO
- Dekorácie do reštaurácie
- Dekorácia na stenu
- Dekorácia za dvere
- Dáždniky a pončá
- DETSKÉ STOLIČKY
- Dúchadlo ku grilu a krbu
- Domové čísla - liatina
- Doplnky do kúpeľne
- Doplnky do kuchyne
- Dózy na potraviny
- Držiaky na záhradnú hadicu
- Etažér
- Fotorámčeky
- Háčiky a vešiaky
- Hotel pre hmyz
- Hrnčeky a šálky
- CHALUPÁRSKÉ DEKORÁCIE
- CHALUPÁRSKE HRNČEKY
- Jarné dekorácie
- Keramika na plot
- Klopadlá na dvere
- Konzoly na police a závesy
- Koše a košíky
- Kovové retro modely
- Škatuľky čaj, vreckovky, šitie
- LA ROCHÉRE FRANCE
- Liatinové doplnky
- Lucerny do bytu
- Menší drobnosti
- NÁSTENNÉ HODINY
- Obaly na kvetináče
- Ohniska a krby
- Vôňa do bytu Boles d olor
- Otvárače na fľaše
- Papierové obrúsky
- Petrolejová lampa
- Pítka pre vtáky
- Podložka pod hrniec
- Pokladničky
- Poklop na potraviny
- Porcelánové bábiky
- Potreby pre psov a mačky
- Prestieranie a podnosy
- Retro úchytky a madlá
- Rohožky a škrabadlá
- SAN MIGUEL
- Pohár Coca cola
- Slnečné hodiny
- Smaltovaný riad
- Sošky sova, mačka, slon
- Staré kľúče a zámky
- Stojan na dáždniky
- Stojan na kvety
- Stojan na víno
- Strom života
- Svadobné dekorácie
- Svietniky kov, sklo, drevo
- Šperkovnice
- Hrantíky a závesné koše
- Umelé kvety
- UMELÉ TULIPÁNY
- Vianočné dekorácie
- Adventné vence a sviečky
- Vázy a krčahy
- Veľkonočné dekorácie
- Vonkajšie - oboujstranné hodiny
- Venkovní teploměr
- Vonné sviečky v skle
- Vycházková hůl
- VÝPREDAJ - posledné kusy
- Záhradné dekorácie
- Záhradné dekorácie zvieratá
- Záhradné doplnky
- Záhradné náradie
- Záhradné sochy
- Záhradné umývadlá
- Zarážka dverí
- Závesné dekorácie
- Zrkadlá v ráme, s okenicami
- Zvlhčovač vzduchu
- Zvonkohra
- Zvony a zvončeky
Domáci chlieb recept, ako si vykúzliť v kuchyni neodolateľnú vôňu čerstvého chleba, ktorý budú aj deti s chuťou jesť aj suchý.
Na domáci chlieb použijeme ošatky z pedigu, ktoré vynikajú svojou prirodzenou krásou i funkčnosťou. Sú vynikajúce pri príprave kysnutého domáceho chleba. Ich rustikálny tvar sa vytvaruje do cesta bochníka pripraveného na pečenie a jeho odtlačok potom nájdete na čerstvo upečenej voňavej kôrke. Pri stolovaní ich využijete na servírovanie pečiva, ale aj na jeho uloženie v plátennom obrúsku alebo vrecku.
Tento recept môžete použiť aj na chlieb z domácej pekárne. Takto vymiešané a nakysnuté cesto z domácej pekárne vyklopíte na múkou posypanú plochu kuchynskej linky a vytvarujete z nakysnutého cesta bochník, ktorý následne vložíte do šatky a dotvarujete jeho tvar, vrátane krásnych odtlačkov, ktoré na vyklopenom bochníku zostanú až do úplného.
Ošatky na domáci chlieb nemáčajte, po použití ich stačí nechať dôkladne vyschnúť, prípadne ich vykefujte. Pri kysnutí cesta je vhodné ich vysypať hrubou múkou, ktorá bráni prilepeniu cesta a uľahčí vyklopenie kysnutého bochníka na plech či do nádoby na pečenie.
Postup prípravy, recept na domáci chlieb:
cesto podľa receptu necháte kysnúť v ošatke a potom preklopíte do nádoby na pečenie a môžete piecť.
pr. šatky 19cm - bochníku 0,7 kg, potreba múky cca 350g
pr. šatky 21cm - bochníku 1,2 kg, potreba múky cca 600g
pr. šatky 25cm - bochníku 1,5 kg, potreba múky cca 750g
Základná receptúra a suroviny na prípravu chleba:
1 liter vody
500g ražnej chlebovej múky
3 lyžičky rasce
500g pšeničnej múky
150g ražného kvásku
0,5 lyžičky mletého koriandra
500g pšeničnej chlebovej múky
4 lyžičky soli
(množstvo si prepočítajte podľa veľkosti bochníka, ktorý budete piecť)
recept na chlieb z domácej pekárne i domáci chlieb pečený v rúre:
dopredu si pripravte ražný kvások, poprípade ho kúpte v dobrom pekárstve. Zmiešajte ražný kvások, ražnú chlebovú múku a vodu. Vznikne redšie cesto. Pripravte ho večer a prikryté nechajte do rána v teple kysnúť. Pridajte pšeničnú múku, pšeničnú chlebovú múku, soľ a korenie. Cesto zarábajte na doske a nechajte asi 3 hodiny kysnúť. Rozdeľte ich na dve časti, z ktorých vytvarujete dva bochníky chleba av ošatke nechajte asi hodinu kysnúť. Pred pečením chleba nahrejte elektrickú rúru na 250 - 300 ° C a dajte do nej rozpáliť dva prázdne plechy. Po vykysnutí dajte na horný plech oba chleby a na spodný nalejte hrnček vody. Pozor – voda sa hneď zmení na paru! Preto čo najrýchlejšie zatvorte dvierka rúry a nechajte pol minúty vodu páriť - chlieb potom bude mať krásnu kôrku. Spodný plech vyberte, pečte 5 minút, potom znížte teplotu rúry na 200 °C. Pečte asi 50 minút. Z tejto dávky upečiete dva bochníky chleba o váhe cca 1200 g.